4 minutters forventet læsetid

Er du på udkig efter en babynest, der egner sig til gylpebabyer? Se hvor nemt det er at vaske en babynest

Hvordan vasker man en babynest? Hvor ofte bør man vaske den? Hvordan samler jeg den efter vask? Kan jeg vaske den hele på én gang?

Vi har fået utallige spørgsmål igennem tiden, som omhandler vask af babynest. Vi har derfor forsøgt at besvare alle spørgsmålene her, så du kan blive klogere.

Du vil bl.a. kunne finde svar på, hvor mange grader du kan og bør vaske din nest ved, hvordan du tørrer den, og hvilket vaskepulver du bør bruge og generelt, hvordan du plejer den bedst muligt.

Allerførst vil vi stærkt anbefale, at du køber et lagen  (eller to) til din babynest. Det kan tage det værste snavs, og du kan hurtigt få gylp, prut eller tis væk og måske undgå storvask.

Skulle uheldet alligevel være ude, så fortvivl ej – Kamilla fra MamaMilla kommer her med sine bedste råd til vask og pleje.

 

Kan det klares med pletvask?

Hvis pletten er lille eller forholdsvis overfladisk kan du muligvis klare dig med en pletvask. Fugt pletten med vand og dup forsigtigt med lidt sæbe på pletten. Husk at have et viskestykke, en klud eller et stykke køkkenrulle nedenunder til at suge det overskydende. Dup herefter sæben væk med en fugtig klud, indtil al sæben er væk. Gentag evt. behandlingen hvis pletten ikke er helt væk.

 

Vil du hellere have babynesten i vaskemaskinen?

Så følg disse tre trin - husk babynesten kan tåle 60 grader i maskinen, men af hensyn til klimaet anbefaler vi, at du vasker ved lavere temperaturer.

Du kan også sagtens vaske din babynest hel uden at skille den ad, hvis din vaskemaskine er stor nok til det. Vi anbefaler dog, at du vasker fyld/madras og betrækket adskilt, for at skåne betrækket.

 

Vejledning til vask af din babynest – trin for trin:

Skil babynesten ad ved at tage madras og kantpuden ud.

 • Bind snorene op og lyn madrassen ud.
 • Giv madrassen et buk på midten og træk den ud.
 • Bind snorene sammen, så de ikke forsvinder ind i kanten.


Læg babynesten i vaskemaskinen og vask ved 40 grader.

 1. Ved ekstraordinært behov kan din nest med både Fossflakes fyld og kapok fyld vaskes ved 60 grader.
 2. Ved Fossflakes fyld: Brug kun vaskepulver uden enzymer. (Vaskepulver beregnet til uld og silke). Det forlænger materialernes evne til at puste sig op igen. Undgå skyllemiddel, da dette forringer fyldets levetid.
  Ønsker du at bruge vaskepulver med enzymer, anbefales det at lyne kantpuden ud.
 3. Ved kapok fyld: Vask altid babynesten adskilt! Kapok har et naturligt farvestof og kan lave skolder på stoffet.

 

 Efter vask anbefaler vi, at du tørretumbler din babynest.

 1. Ved Fossflakes fyld: Fossflakes fyldet tørre hurtigt i tørretumleren. Så snart tørringen er færdig skal du tage den ud af maskinen. Ligger den op af det varme varmelegeme vil fyldet smelte sammen.
  Giv Fossfakes fyld en ryste tur når det er tørt.
 2. Ved kapok fyld: Kapok har en lang tørretid. Vi anbefaler at du giver den en lang tur i tørretumbleren, lader det køle af og gentager 1-3 gange.

 

Vask af skummadrassen (babynesten med Fossflakes)
Skummadrassen som følger med Fossflakes-nesten, tåler ikke mange gange vask. Skum er et let nedbrydeligt materiale og vil med tiden falde sammen.
Du kan altid købe en ny madras ved behov, ellers anbefaler vi at du vasker den ved skåne vask eller i hånden.

 

Vask af Kapokmadrassen (babynesten med kapok)
Kapokmadrassen kan sagtens tåle vask. Den tåler op til 60 grader. Vær dog opmærksom på, at fyldet kan rykke sig lidt, og det bør bankes eller masseres på plads efter tørring.
Kapok har en lang tørretid! Læg madrassen i tørretumbleren, køl den af efter tørring og gentag 1-3 gange.
Vask aldrig madrassen sammen med betrækket til nesten. Kapok har et naturligt farvestof i sig, og det kan lave skjolder på dit betræk.

 

Sådan samler du babynesten efter vask:

Det kan være besværligt at skubbe madrassen på plads i betrækken igen efter vask, men vi vil selvfølgelig hellere end gerne dele verdens bedste (og billigste) tip til, hvordan du kan gøre det nemt og hurtigt.

Tricket er at bruge en stor pose/plastiksæk, hvor bunden er klippet af. Læg madrassen i posen, buk madrassen på midten på den lange led og skub den på plads i betrækket. Træk posen ud og lyn igen. Vupti!

Har du en ældre udgave af MamaMillas babynest, inden der kom en lynlås i bunden? Så se denne video, hvor Kamilla forklarer og viser, hvordan du får skilt og samlet babynesten ad.

 

Ofte stillede spørgsmål:

Skal babynesten vaskes inden brug?

Det er ikke nødvendigt at vaske den før brug, da produktet er helt rent. Alle materialerne er som minimum OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at den ikke indeholder nogen form for farlige kemikalier eller hormonforstyrrende stoffer.

Hvor ofte skal du vaske din babynest?

Du skal vaske din nest efter behov. Det kan være svært at holde den fri for pletter, når man har en lille baby. Af samme grund har vi udviklet et underlag, et slags lagen, som passer fint i bunden af vores nests, så man ikke behøver at vaske hele nesten hver gang, der har været et uheld. Lagnerne kan du finde her. Skulle du være så uheldig, at der er en plet, der bare ikke vil gå af, så har du også mulighed for at købe et nyt betræk til din babynest.

Mit barn har astma, kan jeg bruge jeres babynest?

Ja, her er Fossflakes nesten fantastisk. Fossflakes kan nemt vaskes på 60 grader, her kan du holde alle bakterier, støvmider og pollen væk.

 

Har du et spørgsmål, vi ikke har svaret på, så skriv til os!

Måske sidder du med et spørgsmål eller to? Lad os hjælpe dig.

Kontakt os meget gerne, enten via mail: kundeservice@mamamilla.dk, via tlf.: 71992386 eller via chatfunktionen nede i højre hjørne.

Vores vigtigste opgave er at hjælpe dig, med at vælge det rigtige for dig og din familie!


Hvad er din mening om dette?

Kommentarer bliver gennemlæst før de bliver offentliggjort


Læs også dette på vores Blog

Babyshower: De 10 bedste gaveideer til mor og baby-MamaMilla
Babyshower: De 10 bedste gaveideer til mor og baby

5 minutters forventet læsetid

Læs mere
Pseudotvillinger – en ven for livet-MamaMilla
Pseudotvillinger – en ven for livet

5 minutters forventet læsetid

Læs mere
Tasken til fødslen - det skal du huske at pakke til baby, mor og far-MamaMilla
Tasken til fødslen - det skal du huske at pakke til baby, mor og far

4 minutters forventet læsetid

Læs mere

Bliv VIP og modtag vores bedste tilbud direkte i din indboks