8 gode grunde til, at alle burde have en babynest - plus en bonus til mor

Er du i tvivl om en babynest er noget for jeres familie? Kamilla, der har udviklet MamaMillas babynest, er ikke i tvivl om at en baby nest gjorde en stor forskel for hendes barn Emil, der havde kolik og refluks.

“Emil er særlig sensitiv, og det gjorde en forskel med en babynest. Vi flyttede også i den periode, hvor han var baby, og det var rigtig godt, at han havde sin kendte babynest, som fulgte med ham rundt”, fortæller Kamilla.

Det samme har hun hørt fra de tusindvis af kunder, der har købt en babynest til deres baby. Derudover bruger rigtig mange forældre deres babynest og juniornest som en ekstra seng, når de skal i sommerhus, på ferie eller besøge bedsteforældre.

 

8 grunde til at alle babyer bør have en babynest 

1. Sikkerhed
Du har mulighed for at lægge din baby på sofaen, på spisebordet eller lignende uden risiko for, at den lille ruller ned. De høje kanter forhindrer baby i at trille ud eller ned ved et uheld. Hvis der er større børn i hjemmet, er babynesten også en afskærmning og et trygt helle for baby. Fx kan I alle være i sofaen uden at skulle være bekymrede for, at større søskende får mast baby ved et uheld.

2. Tryghed
Du skaber tryghed og en fornemmelse af tæthed for dit barn ved at tilpasse den lille rede i størrelsen. Ved hjælp af snoren i kanten kan du skabe den optimale pasform, og den kan vokse med baby.

3. Genkendelighed
Med en babynest skal dit barn ikke forholde sig til flere sovepladser. Du kan bruge den alle steder i hjemmet, i sengen, i sansegyngen, i barnevognen, hvis I er ude, hos bedsteforældrene, på ferie og så videre. Kun fantasien sætter grænser (og sikkerheden selvfølgelig – du må ikke bruge babynesten i bilen, mens I kører) .

4. Samsovning
Ønsker du at sove helt tæt med din baby uden frygt for, at I ruller ind i eller over hinanden i søvne, så er en nest også meget anvendelig. Den bløde kant beskytter din baby, uden at I adskilles. Hvis baby sover i babynesten i en bedsidecrip er det også nemt at hive babynesten frem til dig om natten, når baby skal have mad, og skubbe baby tilbage på plads igen bagefter.

5. Komfort
Den tykke madras i bunden gør det komfortabelt for din baby at ligge i kravlegården, på bordet eller på gulvet. Dette er uanset om du vælger en babynest med skummadras eller med kapok.

6. Rejseseng
Det har aldrig været nemmere at tage en babyseng med på farten. Du kan nemt medbringe din babyrede på ferie, weekendtur, eller hvis du bare skal til hyggeaften hos vennerne. Uanset hvor I er, har din baby sin trygge base, for han eller hun kender sin seng hjemmefra, og nye omgivelser vil ikke virke nær så overvældende.

7. Puslepude
Både hjemme og ude kan babynesten nemt laves om til en puslepude. Det gøres ved at åbne den i bunden og folde den ud.

8. Nakketræning
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lægger dit barn mest muligt på maven i dets vågne timer. Her er en babynest rigtig god. Læg baby på maven med hovedet henover kanten (i modsatte ende af snorene) - så bliver træningen ikke lige så hård, og barnet kan træne i længere tid, før det bliver træt.

 

Bonus til mor

Som vi lovede i starten, har vi også en bonus til moren, der har en babynest til sit barn:

9. Frihed til mor
Med en baby nest kan du tage et bad uden at skulle bekymre dig om, at baby ligger og roder rundt på et koldt badeværelsesgulv, eller om han mon nu sover godt ude i barnevognen. Du tager bare baby og babynesten med på badeværelset, og så kan du både holde øje og få et bad på én gang. Du får således frihed, fordi du ved, at dit barn ligger trygt og godt.

 

Med en babynest får du:

  • Et mere trygt barn
  • Et roligere barn
  • Mere overskud
  • Større fleksibilitet
  • Mulighed for samsovning
  • Mindsker risikoen for faldskader

 

Vi bliver ofte spurgt: "Hvor længe kan barnet bruge sin nest?"

Vi plejer at sige, indtil barnet er ca. 6-8 måneder, men hvis babynesten er blevet for kort, og barnet stadig finder tryghed i at have den, kan snorene løsnes i bunden, så der bliver mere plads i længden. På den måde kan barnet stadig fornemme duften af sin velkendte soveplads og bruge kanten til at holde om og ligge op ad.

Vores babynest er længere end tilsvarende produkter på markedet.

Den har et indvendigt mål på 30 x 75 cm og et udvendigt mål på ca. 50 x 80 cm.

Mange børn har stadig brug for den omsluttende tryghed efter at være vokset ud af deres babynest, og her kan vi varmt anbefale vores juniornest. MamaMillas juniornest har et indvendigt liggemål på 30 x 105 cm. Det vil sige, at de fleste børn i hvert fald kan ligge i juniornesten, til de er tre år og ofte meget længere.

Vil du vide, hvor let det er at vaske en babynest? Så læs mere her

Søg