Kurv

Luk kurven

Sådan bliver du baby klar - det du ville ønske, at du havde vidst

Tiden nærmer sig til at baby melder sin ankomst og forventningerne er høje. Tankerne suser rundt på godt og ondt, og hormonniveauet i din krop kan sommetider resulterer i, at du finder dig selv stortudende i fifaen over en af DR´s ellers så ulidelige dyreprogrammer. Apropos dyreprogrammer, så kan det være lidt af en jungle, at finde rundt i alle de produkter og anbefalinger, som man bliver udsat for når man er gravid. Derfor har vi sammensat en lille guide baseret på egne erfaringer, som vi ville have ønsket, at vi havde vist både før og efter, at baby kom til verden. Denne guide vil gøre din hverdag med baby nemmere og sørge for, at du er bedre forberedt. 

1) SOS creme - Undgå sår ved amning 

I den første tid efter, at baby er kommet til verden, er de fleste mødre optaget af, at få amningen til at fungere. Det kan være en kompliceret opgave både mentalt og fysisk, især hvis amningen ikke lykkes. Kvinders brystvorter er meget forskellige og der kan være mange årsager til, at barnet ikke sutter rigtigt på brystet. Hvis barnet ikke sutter rigtig, kan det resultere i, at der kommer sår og rifter på brystvorten. Det er utrolig smertefuldt for mor, at skulle amme baby med sår, og det kan resultere i, at amningen må opgives. Heldigvis er der kommet en vidunder creme på markedet, som vil anbefaler, at du bevæbner dig med. Den er noget nær en livsredder, hvis du har fået sår efter amning. Cremen hedder Lansinoh og lægger en beskyttende hinde på brystvorten så sårene heler hurtig. Lansinoh kan købes i håndkøb på stort set alle apoteker og koster omkring 80 kr.

2) Vikle - Tryghed for baby og få hænderne fri 

Nyfødte babyer har et stort behov for nærhed med mor og far for at være trygge. De små sover rigtig meget i starten og istedet for, at ligge baby fra dig derhjemme eller når du er ude, og har barnevognen med, kan du nu anskaffe dig en vikle. En vikle medvirker til, at du har dit barn tæt på dig hele tiden. Barnet er tæt på dit bryst og kan høre dit hjerte, din stemme og mærke dine bevægelser, som det er vandt til fra tiden i mors mave, og det giver baby tryghed og nærhed. En anden rigtig god ting ved en vikle er, at du også undgår, at skulle gå med baby på skulderen, som ofte resulterer i ømme skuldre og ryggener. Med en vikle, får du også hænderne fri til praktiske gøre mål i hjemmet, til at hjælpe storesøster eller til at kunne drikke en kop med veninderne på cafeen.   

3) Babynest - Tryghed for baby og nemmere hverdag for dig  

En babynest er uundværlig for dig med et nyfødt barn og er et af de produkter vi vil anbefale alle kommende forældre at investere i. Baby sover meget i starten og det er sommetider nødvendigt, at lægge baby fra sig. Med Babynesten behøver du ikke, at forstyrre baby i søvnen når du f.eks. skal ud af døren og flytte hende over i barnevognen, hvis du blot lægger hende til at sove i babynesten.

Babynesten fungerer som en lille rede og skaber samme trygge omgivelse, som da baby lå inde i maven. Der er et hav af anvendelsesmuligheder i en babynest, f.eks. kan den bruges i barnevognen eller sengen, der kan virke stor og utryg for baby i starten. Den kan bruges når du er på farten og har brug for en mobil seng eller blot rundt omkring i hjemmet. 

4) Biooil - forkæl huden og undgå strækmærker

Først og fremmest skal det pointeres, at der rent videnskabeligt ikke er nogen cremer, der kan fjerne strækmærker, men du kan faktisk gøre noget selv, for at forbygge forekomsten af strækmærker ved at pleje din hud.

Strækmærker er skader, som opstår i kroppens underhud, når huden udsættes for overbelastning. Striberne skyldes overstrækning af elastiske fibre i huden og de fleste gravide oplever, at få strækmærker i den sidste del af graviditeten. Strækmærkerne er typisk rosa til blåviolette striber eller bånd på maven og brysterne. For at begrænse forekomsten af strækmærker, kan du bruge fede cremer eller olier på maven f.eks. Biooil, som er en super god olie. Ved at smøre og pleje huden med olie, bliver din hud mere elastisk og kan bedre modstå forstrækning. 

Der er mange faktorer, der spiller ind, når det handler om, om lige netop du får strækmærker, hvor mange du får eller om du overhovedet får nogen.  Et rigtigt godt tip er, at spørge din mor, om hun fik strækmærker og også omkring hendes vægt osv. Gør du det, får du et ret godt indblik i, hvad du kan forvente dig af din graviditet.