Gravid uge 3

Skrevet af: Kamilla Vinding

|

Læsetid 4 min

Gravid uge 3 (2+0 - 2+6)

Gravid uge 3, også kendt som 2 fulde uger og x antal dage henne i graviditeten. Det er her, ægget bliver  bliver befrugtet under ægløsningen, og bevæger sig fremad til livmoderen for at implantere sig.

I denne uge er det fascinerende at tænke på, at det lille æg skubber sig vej fremad og søger et sikkert sted at bosætte sig i livmoderen. Dette er en af de første, dog usynlige, tegn på graviditet.

De tidlige tegn og symptomer på graviditet rammer de færreste på nuværende tidspunkt. Men skulle du være så uheldig allerede at have kvalme, ømme bryster eller hyppig vandleding, så er du bare heldig at det nok ender ud i en sund og lækker baby om ca. 37 ugers tid.

Hvis du oplever, at du pludselig opfanger lugte, du før ikke lagde mærke til, kan det også være et tegn på graviditet.

Hos MamaMilla.dk er vi her for at hjælpe dig med denne spændende rejse. Vi har lavet en hel række af indlæg som gør dig klogere på din graviditet uge for uge.


Gravid uge 3

Hvad sker der i graviditetsuge 3?

Dette er en spændende tid, hvor mange kvinder stadig ikke er klar over, om de er gravide. Men under overfladen sker der en masse i din krop, his det er lykkedes ægget at blive befrugtet. Det lille æg fortsætter nemlig sin rejse og søger et sikkert sted at bosætte sig i livmoderen.

I denne uge begynder dit barns celler at dele sig og danne en lille klump af celler, der kaldes en blastocyst. Det er utroligt at tænke på, at din lille baby allerede er i gang med sin vigtige udvikling!

Babys udvikling frem til gravid uge 3

Ægget skubbes fremad

Ægget skubbes fremad gennem æggelederen ved hjælp af en fascinerende proces der er en del at det tidlige barns udvikling.

Inde i æggelederen findes der små, fine hår kaldet fimrehår, som er afgørende for at transportere ægget fremad. Disse fimrehår bevæger sig i bølger i retning mod livmoderen og skaber en strøm, der hjælper med at skubbe ægget fremad i røret. Dette forhindrer ægget i at blive fanget eller muligvis befrugtet uden for livmoderen.

I løbet af denne tid begynder ægget også at tage form som et morbær, som er en rund og aflang struktur.

Sådan beregner du din terminsdato

At finde ud af din terminsdato er spændende, da det giver dig en idé om, hvornår du kan forvente at møde dit lille vidunder for første gang. Terminsdatoen beregnes normalt ud fra den første dag i din sidste menstruation og varigheden af din menstruationscyklus.

Den første dag i din sidste menstruation er altså dag 0+0. Herfra tæller du 40 uger frem også har du en forventet terminsdato.

Og ja, du kan ligeså godt vænne dig til at tale i uger. For det er det man gør i en graviditet. Simpelthen af den årsag, at der sker så meget med det lille foster fra uge til uge.

Der er altså forskel på om du er 5 fulde uger henne eller om du er 6. Fx. er barnets køn allerede bestemt på nuværende tidspunkt, men det er først langt senere at udviklingen af kønsorganerne finder sted og derfor først senere man kan afgøre om det er en dreng eller en pige.

En mere præcis terminsdato kan fastlægges omkring uge 12, når du får en nakkefoldsscanning. Denne scanning hjælper med at bestemme, om der er en øget risiko for kromosomafvigelser hos din baby, men den kan også bruges til at bestemme terminsdatoen mere præcist.

Tegn på graviditet i gravid uge 3

Graviditet er en spændende tid for især kvinder. Hvis vi forsøger at blive gravide, leder vi ofte efter tegn på graviditet som en form for beskæftigelse. Undersøgelser har vist, at de første tegn på graviditet oftest omfatter øget træthed og større tissetrang. Disse tidlige tegn skyldes produktionen af hormonet hCG.

Gravid uge 3

Ugens tip til mor

Hvis du ikke allerede tager et tilskud af folinsyre, er det en god idé at gøre hvis du ønsker en graviditet. Folinsyre er afgørende for tidlig fostervækst og kan hjælpe med at forebygge visse typer af fosterskader. En sund kost med masser af frugt, grøntsager og fuldkorn er også vigtig for en sund graviditet.

På nuværende tidspunkt kan tidlige tegn så småt være på vej. Men langt de fleste oplever først symptomer på graviditet om et par uger.

Vi hos MamaMilla.dk er her for at hjælpe dig. Vi har et bredt udvalg af økologiske graviditetsprodukter og babyudstyr til fantastiske priser. Husk, at vores kundeservice altid er klar til at besvare dine spørgsmål. Vi ønsker dig en dejlig og sund graviditet!

Lad os være din bedste ven og rejsepartner gennem din graviditet!

Ugens tip til partneren

Som partner spiller du en vigtig rolle i din gravide kærestes rejse mod moderskab. Det er vigtigt at støtte hende og hjælpe hende med at forberede sig på de kommende udfordringer. En god måde at starte på er ved at informere dig om graviditetens mange aspekter. Du kan købe graviditetsbøger eller søge på internettet for at forstå tankemønstre og bekymringer, som din partner måske har.

Du skal også være opmærksom på de første tegn på graviditet. Disse kan variere fra kvinde til kvinde, men nogle af de mest almindelige tegn inkluderer ømme bryster, træthed, kvalme og hyppig vandladning. Ved at være opmærksom på disse tegn kan du bedre forstå og støtte din partner i hendes oplevelse af graviditeten allerede her i gravid uge 3.


Med kærlighed, 

Kamilla


Læs om gravid uge 2

Læs om gravid uge 4

Søg